موضوع: "نقش رهبری در تداوم انقلاب"

نقش مقام معظم رهبری (حفظه الله) در تداوم انقلاب

به مناسبت ایام الله دهه فجر، کرسی آزاد اندیشی با موضوع « نقش مقام معظم رهبری (حفظه الله ) در تداوم انقلاب »، توسط طلاب موسسه آموزش عالی و بانوان بسیجی شهرستان در سالن اجتماعات موسسه برگزار  گردید.

در این کرسی که با همکاری صمیمانه معاون فرهنگی خانم «مهین سقایی »برگزار شد .خانم “نصرت دهقانپور” در جایگاه استاد ارائه دهنده ی بحث چنین بیان داشت : از ارکان اصلی تداوم انقلاب مقام معظم رهبری (حفظه الله ) هستند که همواره در طول تاریخ 40ساله انقلاب در مراحل سخت و دشوار انقلاب را از خطرات حفظ کرده اند . حتی اگر فقط به سال های اخیر نگاه کنیم متوجه می شویم که در مواردی مانند فاجعه منا ، سند 2030، برجام و … اگر تدابیر رهبری نبود مشکلات بسیاری برای نظام پیش می آمد.

 وی افزود : متاسفانه خیلی از افراد انتظار دارند که نظام ما شرایط رفاه را برای آنها فراهم کنداین خوب است اما اگر این شرایط به هر دلیلی فراهم نشد آیا باید گفت که انقلاب به اهداف خود نرسیده است ؟ انقلاب ما برای آب و نان نبوده است این اشتباه باعث می شود که مردم در برابر مشکلات شکیبا نبوده و مشکلات اجرایی کشور را به مقام معظم رهبری ارتباط دهند در حالی که وظیفه ایشان چیز دیگری است .

طلبه کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی ادامه داد : قیام ما برای زمینه سازی ظهور بود و در شرایط امروز جامعه نیز مقام معظم رهبری  مانند امیرالمومنین (ع) سعی در حفظ نظام دارند و این مشکلات کوچک نباید ما را از هدف اصلی انقلاب باز دارد .

در ادامه “نصرت دبستانی ” طلبه موسسه آموزش عالی به عنوان استاد منتقد به نقد مطالب ارائه شده پرداخت و گفت : هیچ کس منکر نقش و قدرت مقام معظم رهبری در تداوم انقلاب نیست اما سوالی که برای بسیاری از افراد جامعه مطرح است این است که چرا ایشان از اختیارات خود برای بهبود وضع موجو استفاده نمی کنند  . این درست است که ما برای دین انقلاب کرده ایم اما باید قبول کرد که اسلام همواره به مباحث مالی و رفاه جامعه توجه داشته است .

وی در ادامه افزود : در مثال زدن از زندگی امیرالمومنین (ع) باید توجه داشته باشیم که دوران 25ساله خانه نشینی ایشان با 5سال حکومتشان متفاوت است و عملکرد این امام بزرگوار در این دو دوران با هم تفاوت اساسی دارد .

دبستانی افزود : از وظایف رهبری حفظ سیاست های کلی نظام است و متاسفانه امروزه شاهد بی اعتنایی به ضروریات دین هستیم مواردی مانند وضعیت خانواده ها ، بحث حجاب بانوان ، اختلاسات گسترده در جامعه و … در شان جامعه اسلامی نیست و متاسفانه در این زمینه ها اقدام مناسبی از سوی مقامات صورت نمی گیرد .

در پایان جلسه حجت الاسلام والمسلمین مرتضی برزگر معاون اخلاق و تهذیب  حوزه علمیه امام حسن عسکری (ع)به عنوان استاد داور به جمع بندی مواردمطرح شده پرداخت و اظهار داشت:در ابتدا باید بحث را ریشه یابی کرد و فهمید چرا این مباحث و شبهات برای مردم مطرح می شود؟ اگر کمی به عملکرد حوزه ها توجه کنیم متوجه می شویم علت اصلی این امر کم کاری حوزه ها در زمینه پاسخگویی به شبهات و آگاه کردن مردم از وظایف و اختیارات رهبری وعملکرد ایشان است چرا که بسیاری از مردم توهماتی از میزان اختیارات ایشان دارند

وی در ادامه افزود : بر اساس اصل 102 قانون اساسی مواردی چون تعیین سیاست های کلی نظام پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام  ، نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی نظام ، فرمان همه پرسی ، فرماندهی کل نیروهای مسلح ، اعلام جنگ و صلح و…. از وظایف رهبری است ایشان مسئولیت اجرایی در کشور ندارند و در واقع به عنوان شخص اول کشور سیاست های کلی را ترسیم می کنند و رهنمودهای لازم در این زمینه را ارائه می دهند همانطور که در مورد برجام نامه 9بندی ایشان بسیار کارگشا و مفید بود .

سپس استاد حوزه تاکید کرد که متاسفانه مسئولین ما در جایگاه های مختلفی که هستند عادت کرده اند فرامین رهبری را نادیده بگیرند و کارها را بر طبق خواسته خود انجام بدهند و بعد که مشکلی پیش آمد برای حل آن انتظار دارند مقام معظم رهبری وارد عمل شوند و مشکل را رفع کنند

وی در جواب به این سوال که چرا رهبر همانطور که در مورد سند 2030 سخنرانی کردند و مسئولین مجبور به لغو آن شدند در مورد برجام نیز این کار را نکردند ؟ گفت : در مورد سند 2030 ایشان هشدار دادند و مردم به موقع وارد عمل شدند و همین امر واکنش به موقع مجلس را به دنبال داشت و مجلس این سند را لغو کرد در مورد برجام هم ایشان هشدارهای لازم را دادند و وظیفه خود را انجام دادند اما بقیه دستگاه ها تا حد زیادی در این قضیه کم کاری کردند هر چند نامه 9 بندی ایشان بسیاری از مشکلات را حل کرد

برزگربه طلاب توصیه کردند برای رفع این شبهات تلاش کنند و بنیه علمی خود را تقویت کنند و همچنین از طلاب خواست خود را موظف بدانند که سخنرانی های رهبری را دنبال کنند و در زمینه بومی سازی این مطالب برای مخاطبان مختلف تلاش کنند.