موضوع: "جلسه دفاعیه پایان نامه"

جلسه دفاع پایان نامه با موضوع عقلانیت فلسفی- کلامی در قرآن

مؤسسه آموزش عالی حوزوی خواهران میبد برگزار کرد

جلسه دفاع پایان نامه با موضوع عقلانیت فلسفی- کلامی در قرآن

   

ادامه »

شادی و شاد بودن برای رسیدن انسان به کمال و قرب الهی نقش به سزایی دارد

معاون پژوهش مؤسسه آموزش عالی حوزوی خواهران میبد، از برگزاری جلسه دفاعیه خانم نعیمه عابدینی طلبه رشته تفسیر و علوم قرآن با موضوع « مبانی و احکام شادی در ازدواج از نگاه قرآن و روایات » با حضور استاد راهنما«دکتر سیدعلی حسینی زاده » و استاد داور« حجت الاسلام و المسلمین محمدمهدی خواجه پور »، معاون پژوهش «خانم صدیقه فاضلی» و جمعی از طلاب خبر داد.

در این جلسه خانم عابدینی در دفاع از پایان نامه خود گفت: شادی و شاد بودن یکی از حالتهای آدمی است؛ که خداوند متعال آن را در سرشت انسان قرار داده است و در حرکت انسان به سوی هدفش یعنی کمال و قرب الهی نقش اساسی دارد و شادی در مراسم ازدواج، نشان دادن شور و هیجان و نشاطی است؛ که انسان در مراسم ازداواج؛ که خود مقدس و مبارک و عامل شادی است، از خود بروز می‌دهد.

 

ادامه »

«تحلیلی برمستندات قرآنی سیره اقتصادی پیامبر(ص)»

معاون پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی حضرت زهرا(س) میبد:

جلسه دفاع پایان نامه با موضوع «تحلیلی برمستندات قرآنی سیره اقتصادی پیامبر(ص)»  برگزار شد

معاون پژوهش مؤسسه آموزش عالی حوزوی حضرت زهرا(س) میبد، از برگزاری جلسه دفاعیه خانم «هاجر تقدیری» طلبه رشته تفسیر و علوم قرآن مؤسسه آموزش عالی حوزوی خواهران شهرستان میبد ، با موضوع «تحلیلی برمستندات قرآنی سیره اقتصادی پیامبر(ص)» با حضور استاد راهنما«حجت الاسلام و المسلمین حمید حمیدیان» و استاد داور« حجت الاسلام و المسلمین محمدمهدی خواجه پور »، معاون پژوهش «خانم صدیقه فاضلی» و جمعی از طلاب خبر داد.

ادامه »

آموزه‌های اخلاقی سوره مبارکه حدید

چكيده

اخلاق، به معناي عادت دادن نفس به فضائل و دوری جستن از رذایل، از راه تزکیه نفس و پاکی و پارسایی است و مهم‌ترین غایت و مقصد آن، هدایت انسان به‌سوی کمال و قرب الاهی و سعادت دنيا و آخرت است. غایت و کمال حقيقي انسان، در سرای دیگر جست‌وجو می‌شود، ليکن از رهگذر دنیا و در راستای آن تحقق خواهد یافت، ازاین‌رو، سهم اخلاق و آموزه‌های اخلاقی، در تعالي و پيشرفت زندگي مادّي و معنوي او انکارناپذير است.

در ميان سور قرآني، سوره مبارک حدید، به لحاظ اشتمال بر آموزه‌هاي اخلاقي، جايگاه ويژه‌اي دارد. بر اين اساس، نگارنده با تأمل دقيق در آيات سوره مبارک حدید و تفاسير ارائه شده، به پاسخ پرسش‌هايي مانند «چیستي آموزه‌هاي اخلاق الاهی سوره مبارک حدید»، «چیستي آموزه‌هاي اخلاق فردي سوره مبارک حدید» و «چیستي آموزه‌هاي اخلاق اجتماعي سوره مبارک حدید» پرداخته و در قالب تحقيقي کاربردي و با روش نقلي و وحياني، در پی استنباط و استخراج آموزه‌هاي اخلاقي اين سوره برآمده و پرسش‌هاي یادشده را پاسخ داده است.

تسبیح، ایمان، خشوع، یاد خدا، سبقت در مغفرت، طلب رضای حق و تقوا در زمره آموزه‌های اخلاق الاهی بیان‌شده در سوره مبارک حدید است. همچنين فسق و بدعت‌گذاری از نبايدهاي اخلاق الاهی یادشده در اين سوره است.

در فصل آموزه‌های اخلاق فردي اين سوره نيز مي‌توان به تعاليمي نظير صدق و زهد اشاره كرد. دنیاطلبی و رهبانیت نيز از نبايدهاي اخلاق فردي بیان‌شده در اين سوره هستند.

آموزه‌های اخلاق اجتماعي سوره مبارک حدید در قالب بایدها از این قرار است: انفاق، نصرت خدا (جهاد)، عبرت‌آموزی، عدالت، رأفت و رحمت. همچنین بخل و تکبر و تفاخر از نبايدهاي اخلاق اجتماعي یادشده در اين سوره به شمار مي‌روند.

واژگان كليدي: سوره حدید، آموزه‌هاي اخلاقي سوره حدید، بایدها و نباید‌هاي اخلاق الاهی، بایدها و نباید‌هاي اخلاق فردی، بایدها و نباید‌هاي اخلاق اجتماعی.

استاد داور: محمد فلاحی قمی
استاد راهنما: مجید حیدر فر
  استاد مشاور:علی رضا کرمانی
پژوهشگر:معصومه زارع
تاریخ دفاع:1396/07/16

راهکارهای مقابله با انحراف فکری ازنگاه قرآن

چکیده

انسان تنها موجود روی زمین است، که دارای قوه شگفت انگیز تفکر است، که خداوند، این نیروی عظیم را برای هدایت و رسیدن او به سعادت دنیوی و اخروی لازم دید؛ و آن را به او افاضه نمود. اما انسان گاهی در بهره گیری از این نیرو ممکن است ، اشتباه کند و به انحراف دچار شود ؛ لذا پژوهش حاضر در جهت برشمردن انواع انحرافاتی است که در قرآن کریم ذکر شده،  والبته سپس به ارائه راهکارهایی برای مقابله با این انحرافات اشاراتی دارد. برای رسیدن به این هدف ابتدا کلیاتی در مورد معنای کلمه انحراف ، واژه های مرتبط با ان و انواع انحرافات رایج، مثل کفر و شرک و فرمان بری از هوای نفس و… بیان شده است.

و سپس به عوامل انحراف از نگاه کلی پرداخته شده که می توان از جمله عوامل انحراف فکری به ضعف اندیشه،تقلید کور کورانه از نیاکان،ظاهربینی وحس گرایی و… اشاره نمود.

 سپس در فصل دوم در طی دو گفتار،که گفتار اول، راهکارهای علمی و اعتقادی مانند:ارزیابی کردن،تجربه اندوزی،بینش صحیح به دنیا،مشورت، یاد مرگ، محبت به خدا و اولیای او،افزایش علم و عبرت گیری از رخداد های زمانه است.

در گفتار دوم راهکار های عملی و رفتاری حل این مشکل مانند: توبه کردن،ذکر و یاد خداوند،رعایت زهد و ادب، و بهره گیری از تقوا ،استفاده از رهنمودهای قرآنی و همنشینی با حکما و اندیشمندان و مواردی از این قبیل مورد توجه قرار گرفته است.

کلید واژه: راهکار، انحراف، فکر، اعتقاد، عمل، علم

 استاد داور:علی کاظمی

استاد راهنما: سید احمد میرخلیلی

استاد مشاور:محمد مهدی خواجه پور

پژوهشگر: فاطمه اثنی عشری

تاریخ دفاع:1396/07/01

1 2